f fffffffff friki.cat
Aquest és un bloc friki
Qui sóc?
Antoni VillalongaOstres, no m'agraden gaire les presentacions, però em sent obligat a explicar un poc qui sóc.

Em dic Antoni Villalonga i Noceras, vaig néixer a finals del 1984 a Mallorca, actualment visc a Barcelona, treballant a Dorna sports, mantenint la web de MotoGP.com. Després d'acabar la Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes vaig començar la Enginyeria Informàtica, tot a la UIB
Després de la introducció formal, voldria contar, als que encara no em coneixen que és el que m'agrada fer.

Els que em coneguin un poc ja ho sabran... Sóc un apassionat de la informàtica i a això és al que dedic gran part del meu temps.

I com que això de la tecnologia de la informació te moltes branques, he hagut de cercar-me el meu racó on poder assentar-me a gust. D'aquest racó s'hen diu programari lliure. Sona bé, veritat? Programari lliure no és aquell que fa el que vol si no el que fa el que nosaltres (els usuaris) volem. N'Stallman ho explica molt millor que jo. Ell defineix, resumint, que el programari lliure és aquell que compleix quatre llibertats bàsiques:
0.-La llibertat d'executar el programa per qualsevol propòsit
1.-La llibertat de veure com funciona el programa i adaptar-lo a les necessitats pròpies
2.-La llibertat de redistribuir còpies
3.-La llibertat de millorar el programa i de distribuir-lo de nou amb les millores realitzades, per tal que tota la comunitat se'n pugui beneficiar

Això pot ser una mica fred, però, essent clar, ens permet no dependre d'altres persones i empreses per a emprar les nostres màquines, entre altres avantatges.

Com que de sistemes operatius lliures n'hi ha varis, jo empro GNU/Linux. Concretament Debian.
Mirau quins logos més bonics que tenen :-P
GNU Linux Debian
Aquest bloc és un exemple de programari lliure. Jo, vaig escriure el codi, poc després en Martí i després en Pereantoniet van agafar el codi i el van emprar per montar-se els seus blocs. En Martí va modificar algunes coses que no acabaven d'estar bé i ara tots tres disfrutam els canvis que ha fet ell. En Pereantoniet, per la seva banda ha modificat l'aspecte al seu gust.

Em passaria dies escrivint sobre programari lliure, però això ja ho vaig fent dia a dia al bloc.

També he de dir que sóc membre de Bulma des de fa uns anys. Actualment sóc membre de la Junta Directiva. Bulma és una associació d'usuaris de GNU/Linux de Mallorca, parlam de programari lliure, feim jornades informatives, i de tan en tan (cada mes) feim sopars. Ens ho passam molt bé!

Segur que després de llegir això, si no em coneixies, encara no em coneixes, però almenys t'he llevat les ganes de fer-ho... ;-)
Articles
Categories
Efemerides
Ja fa un any...
Arxius
Enllaços
Comentaris
  • S'han fet 423 comentaris
Sindicacions
rss2RSS2 a les noticies
rss2RSS2 als comentaris
Darrera Actualització
  • 1:34 20/2/2018
Contacte

Antoni Villalonga i Noceras

Ensaïmada

Validadors

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

[Valid RSS]

Powered by FrikiBLOC. Els gràfics els ha fet en Peter, gràcies! Darrera actualització: 1:34 20/2/2018